Premisli, nato stisni

V Zvezi organizacij pacientov Slovenije podpiramo kampanjo Premisli, nato stisni (povezava). Ministrstva za digitalno preobrazbo. Sovražni govor na internetu je odraz (ne)delovanja družbe, ki ima tudi druge negativne obraze, eden od njih je odrivanje pacientov od pravic, ki naj bi jih enakopravno vsem prebivalcem zagotavljala država. A država smo mi. Mi smo družba, ki se odloča, kako se bomo vedli do sočloveka. Če je odnos dober, potem gradimo povezanost, sočutje in solidarnost, s tem pa večji občutek varnosti, manj stresa, boljše pogoje za rast zaupanja, ter nenazadenje, tudi zdravja.

Člane ZOPS in člane društev pacientov zato po celotni Sloveniji pozivamo, da storite dvoje:

  • obiščite eno od okroglih miz, ki bodo v sredo 10.4.2024 ob 11h organizirane v Ljubljani v Mestni hiši, v Velenju v občinski sejni dvorani, v Krškem v občinski sejni sobi A, na Ptuju v Mladinskem kulturnem centru (Nova steklarska), v Kopru v amfiteatralni dvorani OŠ Koper, ter v Slovenj Gradcu (bo javljeno)

  • od vašega Tutorja za zVem pridobite nalepke, društva pa naj jih razdelijo čimveč članom. Potem dajte nalepko svojemu vnuku ali otroku in se pogovorite o tem, zakaj internet ni prostor za sovražni govor.

Za razdelitev nalepk bo v ZOPS poskrbel Danilo Kozoderc, naš tutorski inštruktor. Za dodatne informacije nam pišite na info@zveza-pacientov.si.

Previous
Previous

Prestižni The Lancet o raku na dojki, v soavtorstvu dr. Tanje Španić

Next
Next

Sekcija za redke bolezni